Coilnails

Wat zijn Coilnails?

Coilnails zijn nagels die in een rol gebonden zijn en hebben een hoek van 0°of 15°. De coilnails kunnen in alle A-merk tackers verwerkt worden. De coilnails moeten verwerkt worden in een coilnailer. De doorlaatdiameter van de tacker geeft aan welke maten coilnails in de tacker passen. Ons aanbod bestaat uit plastic gebonden nagels en op draad gelaste nagels.

De coilnails kunnen RVS, gegalvaniseerd, zwart gepoedercoat of blank zijn. De spijkers op rol bestaan uit vier essentiële elementen. De combinatie van deze elementen bepaalt in grote mate voor welke werkzaamheid de desbetreffende coilnail het meest geschikt is. Het gaat hierbij om de kop, de punt, de schacht en de afwerking. De spijkers op rol kunnen geleverd worden in verschillende maten en in verschillende aantallen.

Wat is een andere benaming voor coilnails?

De coilnails hebben verschillende benamingen. Benamingen die vaak gebruikt worden door vele mensen zijn: ringnagels, rondkopnagels en spijkers op rol.

Wat voor soorten colnails zijn er?

Fixum Fasteners heeft een uitgebreid assortiment hechttechniek. Wij bieden de volgende spijker op rol aan:

    • Duo fast spijkers op rol gegalvaniseerd en RVS
    • Plastic gebonden spijkers op rol gegalvaniseerd en RVS
    • Plastic gebonden schroeven (nailscrews) op rol
    • Coilnails spijkers op gegalvaniseerd en RVS

Wat zijn de voordelen van coilnails?

Voordelen van coilnails over het algemeen
Voor elke plek in de woning is er een spijker op rol die de rol van verbinder kan aannemen. Voor de panlatten worden geringde blanke nagels gebruikt en voor het zichtwerk wordt de geringde RVS nagel met lenskop gebruikt, zodat een mooi bolkopje in het zicht blijft. Zo is er voor iedere werkzaamheid wel een spijker. Ook is schroeven overbodig geworden dankzij de schietpistolen.

Voordelen van 0° spijkers

De Duo Fast spijkers zijn plastic gebonden nagels. Hierdoor kunt u heel schoon schieten en wordt een mooi resultaat behaald. De Duo Fast spijkers zijn 0° spijkers en deze spijkers passen ook alleen in tackers die een magazijn hebben van 0°. Deze nagels zijn van Europese kwaliteit en slaan niet snel dubbel Duo Fast spijker zijn gegalvaniseerd en in RVS verkrijgbaar. Daarnaast zijn deze spijkers in verschillende lengtes en diktes te verkrijgen.

Voordelen van plastic gebonden nagels op rol

Het voordeel van de plastic gebonden nagels is dat deze nagels in dezelfde tackers passen als de op draad gelaste nagels. De plastic gebonden spijkers op rol zijn schoner en bevatten niet dezelfde soort metalen als de op draad gelaste nagels, waar roeststrepen van kunnen ontstaan. Het draad kan namelijk aan de nagel vast gaan roesten. De plastic gebonden nagels zijn verkrijgbaar in de materialen RVS en gegalvaniseerd. Ook deze nagels zijn van Europese kwaliteit.

Voordelen van nailscrews

Het voordeel van de nailscrews is dat deze nagels aan de hand van een snelle montage gebruikt kunnen worden. De nailscrews kunnen namelijk gemonteerd worden met een spijkerpistool en kunnen weer gedemonteerd worden met een boormachine op accu. Het monteren van schroeven met een accuboormachine is dus verleden tijd.
De schroeven zijn verkrijgbaar als RVS schroeven en gegalvaniseerde schroeven. Let op: Deze schietschroeven zijn iets dikker. Echter, passen ze alsnog in de meest voorkomende tackers.

Wat zijn de toepassingen met coilnails?

Coilnails worden gebruik tijdens de productie of reparatie van bijvoorbeeld pallets, kisten, kratten, hekken en frames. Daarnaast kunnen coilnails worden gebruikt bij prefab, timmerwerk, wandpanelen, gevelbekleding en gipsplaten.

Is uw interesse gewekt voor deze coilnails of heeft u een specifieke vraag?
Neem vrijblijvend contact met ons op of breng een bezoekje aan ons democentrum.
U bent van harte welkom!

Nieuw adres: Lange baan 21 8331LW Steenwijk